Зустріч з першим космонавтом незалежної України Леонідом Каденюком

У рамках проведення форуму, присвяченого 55 річниці першого польоту людини в Космос, в НТУ «ХПІ» 20 квітня відбулася зустріч з Леонідом Каденюком, першим космонавтом незалежної України, генерал-майором Збройних Сил, Героєм України.

Учні Жовтневого району із задоволенням відвідали захід.

У доповіді «Українська космонавтика: минуле, теперішнє та майбутнє» Леонід Каденюк відмітив, що саме харків’яни брали участь у підготовці першого супутника Землі, першого польоту людини у Космос. 22 космонавти були харків’янами та навчались у Харкові. «Космос – это не пустота, он переполнен огромным количеством вопросов, информации, и чтобы сформулировать эти вопросы для науки, нужно много знать», - поділився враженнями про свій перший політ перший космонавт незалежної України.

Звертаючись до присутніх на конференції учнів та студентів, Леонід Каденюк сказав: «Перед вами стоит задача разработать технику, которая бы использовала гравитацию, электромагнитные силы, ведь до сих пор природа гравитации полностью не изучена».

Враження від зустрічі та емоції просто переповнюють. Побачити та поспілкуватися з такою людиною випадає , напевне, раз у житті.

Треба бути справді особливою та неординарною особистістю, щоб тебе, за твої якості, помітили з-поміж 3000 інших спеціалістів!

З почутого учнів найбільше вразили, звичайно, подробиці з підготовки до польоту: 7 днів в ізоляції, 3 дні без сну, різні навантаження для організму… А вже в космосі, коли він перший раз поглянув у дзеркало, побачив, що його лице було червоне і видно було всі вени на шиї. Він відмітив, що в невагомості кров розподіляється рівномірно.

Присутні в залі, задавали безліч питань, на які одержували змістовні відповіді. Час пролетів швидко, і не хотілося прощатися з нашим героєм. Поверталися ми додому задоволені і щасливі, з надією, що колись, можливо, ще зустрінемось з Леонідом Костянтиновичем.

/Files/images/011novini_2016/kvten_/2.jpg /Files/images/011novini_2016/1.jpg
Кiлькiсть переглядiв: 104