Літня Академія у Львові за програмою «Інтеграція через діалог».

Всеукраїнська асоціація викладачів історії та суспільних дисциплін «Нова Доба» у партнерстві з ГО «УМНІЦ» та за підтримки Європейської комісії, у 2016-2017 рр. здійснює Програму освітньої, психологічної та інтеграційної допомоги дітям, які постраждали від збройного конфлікту на Сході України та анексії Криму «Інтеграція через діалог».

15 серпня до м. Львова завітали учасники програми «Інтеграція через діалог» на відкриття другої літньої Академії. Місто Харків представляли члени міського клубу юних миротворців - Рещетняк Аліса та Кононова Марія, учениці Харківської гімназії №39 .

Програма Академії передбачала навчальні семінари з питань формування стереотипів та їх упереджень; тренінги на теми толерантності та прав людини в сучасному суспільстві; пізнавальні екскурсії містом; участь у квестах; автобусну екскурсію до фортеці Тустань. Упродовж тижня (з 15.08-19.08) діти мали змогу зрозуміти особливості стереотипів, дізнатися про їх види, зокрема дійти до спільної думки. Окрім лекцій, організатори академії та її учасники разом створили арт-проект, присвячений темі регіональних стереотипів про переселенців. Завдяки камері та дзеркалам всі охочі відтворили дійсну картину життя людей, які постраждали від збройного конфлікту на Сході країни та анексії Криму. 19 серпня цей проект був представлений на закритті Літньої академії в «CoMMuna».

/Files/images/011novini_2016/avgust_2016/Сердце.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 113