21 вересня у Новобаварському районі пройшли заходи, присвячені Міжнародному Дню миру.

День миру в школах району відзначили конкурсами та масштабно - загальношкільними флешмобами. Розпочалось свято урочистою лінійкою із запрошенням гостей - представників спілки ветеранів АТО. Фіналом заходу стала величезна "Квітка миру", викладена із учнів школи на новому баскетбольному майданчику. "Все дети на свете за мир на планете!" - під таким гаслом учні шкіл провели Міжнародний День миру!

Зазначимо, що 21 вересня, в Україні традиційно пройде низка заходів, присвячених Міжнародному дню миру. Один з них - Всеукраїнська акція «День миру in UA 2017», мета якої - сприяти миру і взаєморозумінню в українському суспільстві. Акцію проводять третій рік поспіль, в 2016 році вона охопила понад 30 населених пунктів. У цей день проводяться флешмоби, організовуються зустрічі та акції в підтримку миру і єдності країни

Довідка.Міжнародний День миру був заснований Генеральною Асамблеєю ООН в 1981 році. Двадцять років по тому Генасамблея одноголосно прийняла рішення щороку 21 вересня відзначати День миру як день загального припинення вогню і відмови від насильства. У цей день всім державам, які беруть участь у збройних конфліктах, пропонується скласти зброю і припинити військові дії. У штаб-квартирі ООН встановлений дзвін, в який дзвонять двічі на рік: на початку весни - в день весняного рівнодення, та 21 вересня. На дзвоні є напис, який проголошує ідею миру в усьому світі. Дзвін миру був подарований ООН Японією в 1954 році, він відлитий з монет, зібраних дітьми з 60 країн.

Фотогалерея...

Кiлькiсть переглядiв: 114