10 – 16 вересня – Тиждень освіти дорослих

Щороку в багатьох країнах світу в другій декаді вересня проходять заходи до Тижня освіти для дорослих із метою привернути увагу громади, що вчитися ніколи не пізно, навпаки, робити це потрібно впродовж усього життя. Цяміжнародна ініціатива проводиться з1999року під егідою ЮНЕСКО й підтримується в більш ніж 50 країнах світу.

Тиждень освітнього зростання в Україні спрямований на розширення пізнавальних процесів у суспільстві, особисте вдосконалення освіти й культури дорослих людей. Практика показує, що знань не буває занадто багато. Завдяки пізнавальним процесам відбувається найважливіше ствердження незримих життєвих процесів, що слідують за розвитком суспільства. Дотримуючись тільки вже досягнутих знань, людина обмежує свої можливості, скорочує творчі та інноваційні підходи.

Підтримку заходам цього Тижня надають офіційні державні структури – Міністерство освіти і науки України, Всеукраїнське координаційне бюро «Освіта дорослих України» та Міжнародна громадсько-державна програма «Освіта дорослих України». Як правило, вибирається загальна тема. ХІХ Тиждень освіти дорослих ЮНЕСКО в Україні 11 – 17 вересня 2018 рокує втіленням настанови генія українського народу Тараса Шевченка «Життя – це освіта, а теорія освіти є, по суті, теорією життя».

Кiлькiсть переглядiв: 123