Встановлено вартість харчування у закладах освіти міста на 2019 рік


Відповідно до рішення виконавчого комітету Харківської міської ради з 1 січня 2019 року буде підвищено вартість харчування дітей у школах та дитячих садках міста комунальної форми власності.

Вартість харчування у закладах дошкільної освіти збільшиться на 2 грн і складатиме від 20,00 грн до 26,00 грн в залежності від віку дитини, режиму її перебування у закладі дошкільної освіти.

За рахунок бюджетних коштів, як і в минулому році, здійснюватиметься оплата 40% вартості харчування дитини на день, 60% становитиме батьківська плата.

Понад 5 тис. вихованців в дитячих садах комунальної форми власності мають пільги на харчування.

У школах щодня близько 52 тисяч учнів початкової школи будуть отримувати сніданок, вартість якого складатиме 11,00 грн; більше трьох тисяч учнів пільгового контингенту будуть забезпечені обідом на суму 14,00 грн. Першокласники як і раніше безкоштовно отримуватимуть молоко.

Всі ці витрати покриваються повністю за рахунок міського бюджету.

За ініціативи Харківського міського голови Г.А. Кернеса, відповідно до рішення сесії міської ради від плати за харчування у школах та дитячих садках звільнено дітей учасників антитерористичної операції.

Кiлькiсть переглядiв: 251